RSS

Poveste despre cautarile unui miner

13 May

A fost odata ca niciodata un miner. Un miner ce isi ducea zilele scormonind in minele lumii pentru orice i-ar fi putut imbunatati traiul. Minerul cauta orice ar fi putut umple golul pe care il simtea ca fiind viata lui.

Astfel cautarile l-au dus in cele mai indepartate colturi ale lumii, in profunzimile cele mai adanci ale pamantului, pe platformele de pe cele mai verzi oceane, dar nicaieri minerul nu a gasit acel ceva care i-ar fi facut viata implinita, care l-ar fi facut sa simta ca viata lui de miner scormonitor merita a fi traita.

Astfel ca negasind nimic sa umple golul, minerul de acum batran si obosit, a abandonat lumea si s-a retras intr-o cabana, intr-o padure, la un capat de drum luand decizia de a isi sfarsi zilele acolo insotit doar de goliciunea sa.

Astfel ca acum zilele minerului se schimbasera, acum nu mai erau dominate de obsesia cautarii unui lucru care sa umple golul pe care il simtea, acum minerul doar traia, privea in jur la padurea verde, mirosea aerul, se oprea sa asculte viata din jur, si cu stupoare intr-o zi minerul observa ca nu mai simte nimic, ca nu mai simte nici un gol, nici o lipsa, ca e liniste in el si pace.

Nu intelegea aceasta inexplicabila liniste minerul si la inceput a crezut ca sfarsitul ii e aproape. Doar aproape de sfarsit poate fi asa de liniste in mine, isi spunea minerul neincrezator. Am fost peste tot in lume, am cautat peste tot, am vorbit cu cei mai intelepti oameni si nu am gasit nimic. Cum se poate sa fie aceasta liniste aici unde nu e nimic, unde sunt doar Eu ?

Atunci a inteles minerul ca de fapt ceea ce cautase toata viata, in toata lumea, in toti ceilalti fusese de fapt mereu cu el, mereu in el, dar el fusese prea concentrat pe ce era afara pentru a asculta ce era in interior, cine era in interior.
Acum intelegea minerul, dar era prea tarziu pentru regrete, era prea tarziu pentru a schimba ceva dar nu lasa acest lucru sa ii diminueze savoarea si fericirea descoperiri de sine

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on May 13, 2011 in Pagini de jurnal

 

One response to “Poveste despre cautarile unui miner

  1. Tzontonel

    May 13, 2011 at 9:54 pm

    Mirobolant!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: